Annonse


Siemens C55

Men C55 er betydelig mindre enn forgjengerne og passer utmerket i bukselomma. Den runde formen gjør at du knapt merker at du bærer telefonen med deg. Skjermen er relativt stor, i alle fall med tanke på hvor liten hele telefonen er. Skjermbelysningen er amber og gjør seg godt på denne telefonen.

C55 er rett og slett en snerten telefon. Den har god lydkvalitet, ligger godt i hånden og har en meny som er enkel å bruke.

Det som skiller telefonen fra de fleste andre modeller er ringetonene og det at du kan laste ned forskjellige programmer til telefonen. Den kommer også med Clip-it-deksler, så om du ønsker det kan du gjøre telefonen til din helt personlige lille kjeledegge, med klangfulle ringesignaler, selvvalgte farger og mønstre samt nettopp de programmene du har bruk for.

Siemens C55 er også tyskernes første telefon med flerstemte ringetoner. I denne telefonen er det 16 kanaler (kan spille 16 ulike lyder samtidig), og dermed kommer det noe som faktisk minner om musikk ut av telefonen når noen ringer deg.

Du har også en opptaker i telefonen. Denne gjør det mulig å ta opp egne lyder og bruke dem som ringetoner. Opptakskapasiteten er imidlertid sterkt begrenset. Vi fiff tatt opp to lyder, den første på 18 sekunder, den neste på 10. Da sa telefonen stopp, og skyldte på lite minne.

Lydene i telefonen kan også kobles til telefonboken. Da får du en bestemt lyd i telefonen når vedkommende ringer deg. På samme måte kan kontaktene knyttes til bilder eller animasjoner som dukker opp på skjermen.

Batterikapasiteten på telefonen er god, og vi hadde ingen problemer med å snakke i de fem timene produsenten oppgir som maks taletid..

Plastfaktoren på C55 er høy. Telefonen både føles og ser ut som om den er av plast (noe den jo også er). Tastaturet er utformet slik at tastene får ulik størrelse. Det bidrar til å høyne inntrykket av telefonen, og selv om enkelte taster blir små er det ikke vanskelig å skrive tekstmeldinger på C55.

Siemens viser med C55 at de mener alvor med Java, og i denne telefonen leveres med fire ulike Java-applikasjoner ferdig installert. Den ene av dem heter ”Reminder” og er en forhåndsdefinert huskeliste der du enten krysser av for varer du må huske å handle, eller saker du må ta med deg på reise. Listen sender du til hvem du vil som SMS. Nytteverdien er heller tvilsom, med mindre du klarer deg med et svært lite vareutvalg.

Telefonen har også to spill som er ganske artige, i tillegg til et program som konverterer ulike enheter til og fra vårt metriske system.

Telefonen har ellers programmerbare snarveier (Magic Buttons), J2ME, fem linjers display med 101x 64 punkter, alarm, valutakalkulator, kalkulator, SMS med bilder og lyd (EMS), logg, vibrasjonsvarsling og stemmestyring. Dessuten har den en kraftig høyttaler som gjør at telefonen kan brukes som bordtelefon (handsfree funksjon). Den har også dagbok med rom for avtaler og notater.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Liten
  Forbedret navigasjonstast
  Flerstemte ringetoner
  Java
  Bra batterilevetid
  Mye plast
  Skygge på skjermen

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 5 t 0 min 6 t 52 min 5 t 56 min 6 6 36
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 300 t 315 t 308 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 80 g 80 g   7 6 42
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 9 5 45
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 9 5 45
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 5 6 30
  Størrelse 69 cm3 8 6 48
  Tekniske finesser 7 5 35
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 6 5 30
  Veil. pris inkl. moms 2000 kr. 6 5 30
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Erfaren
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 3000 bytes 2 3 6
  WAP Antall bokmerker 9 1 1 1
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 473

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse