DVD

Annonse


Ny PC brenner kjøpe-DVD

DVDDette melder det britiske nettstedet The Register

. Ingen kommersielt tilgjengelige DVD-brennere kan i dag uten videre lage en eksakt kopi av en kommersiell DVD. Det kan riktignok la seg gjøre om man er villig til å nedlegge noen små arbeidstimer og et utall ventetimer. For de fleste er det mer praktisk å gå i videobutikken.

Brenner kjøpefilm

Nå kan dette komme til å endre seg. Microsoft har utviklet en versjon av Windows XP spesialsydd for spill og underholdning – kalt «Windows XP Media Center Edition». HP er først ute med en PC-modell med dette systemet innebygd (Windows XP Media Center Edition kan ikke installeres på en vanlig PC). Med i pakken følger en DVD-brenner som faktisk kan lage kopier av enhver kjøpe-DVD.

Først var denne brenneren laget slik at det bare var mulig å lage kopier som kunne spilles av på HPs Windows Media Center-PC-er. Dette av frykt for filmbransjen, som ser mørkt på å måtte oppleve det samme marerittet som platebransjen gjør med den utstrakte CD-brenningen i full kvalitet.

Kompromissløsning

Men nå har HP og Microsoft bestemt seg for en kompromissløsning. Den første utgaven av Windows Media Center- PC-ene vil være utstyrt med brennere som kan lage kopier som kan spilles på standard PC-er. Disse må imidlertid være utstyrt med Windows XP og den siste utgaven av Windows Media Player – versjon 9.

Media Player 9 kan nå lastes ned gratis fra Microsoft, men inneholder kopirestriksjoner som gjør at mange kvier seg for å oppgradere fra 8-versjonen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse