Annonse


Nokia 3510

Nokia 3510 er en typisk ungdomsmobil. Her er tekstmeldinger med bilder og flerstemte ringetoner blant de kuleste nyhetene. Dessuten har telefonen GPRS.

Designmessig synes vi telefonen skuffer stort. I alle fall når vi hører Nokias designsjef fortelle hvor mange mennesker og hvor mange arbeidstimer som har vært involvert i utviklingen av denne telefonen. Her har designerne reist på kryss og tvers i Europa og USA, bare for å komme opp med en telefon som minner mistenkelig om den utgåtte 3210.

Men som sagt skal man ikke skue hunden på hårene. Programvaren i telefonen har vært igjennom flere moderniseringer, og er du glad i å spille spill eller sende SMS er dette definitivt en telefon du kan ha glede av. Også for den som liker å bytte deksler og style telefonen etter sin egen smak vil 3510 være ideell.

For her finnes det mange muligheter. Ikke bare kan du bytte deksler, men du kan også endre oppstillingen av tastene. Og for de mest spillfrelste finnes det egne deksler der tastenes plassering er optimalisert for spill.

Det forundrer oss en smule at telefonen ikke støtter Java, slik 3410 gjør. 3510 har større skjerm og burde egne seg ypperlig til denne type aktivitet.

Menysystemet er av godt gammelt Nokiamerke. Så er det heller ingen grunn til å bytte ut et system brukerne har vennet seg til, og som fungerer godt. De fleste som kjøper 3510 har tross alt hatt Nokia før.

Ellers har Nokia 3510 fått MMS. Men å sende bildemeldinger med fotografier til denne telefonen er bortkastet. Men ettersom MMS også støtter sending av tekst og lyder er funksjonen likevel ikke helt bortkastet. Lydene kan du lagre og bruke som ringetoner (midi).

3510 er litt større enn 3310 og 3410. Batterikapasiteten er god, og du kommer sikkert til å få høre mer til de polyfoniske ringetonene i denne telefonen enn i noen annen telefon på markedet i dag. For 3510 er en rimelig telefon som skal selge i volum.

Den innbygde telefonboken i 3510 har plass til 500 oppføringer med tre nummer på hver. Minnet er imidlertid dynamisk, så om du fyller telefonboken helt opp blir det lite plass til kalenderoppføringer og ringetoner.

Vi er også skuffet over den dårlige lyden på ringetonene. Riktig nok er det flerstemt, men det låter søppel, i alle fall sammenlignet med andre polyfoniske telefoner på markedet. Du kan velge mellom 20 tradisjonelle ringetoner og 15 polyfoniske. Dessuten kan du lagre rundt 15 lydfiler selv, om du ikke har brukt opp minnet til andre ting.

Som sagt kan du sende og motta bilder, og i telefonen ligger 7 bilder klar til bruk. I tillegg har du en ledig plass der du kan legge ditt favorittbilde. Her er det med andre ord trangt om plassen, så noe fotoalbum er det ikke snakk om.

Telefonen oser av plast og ser billig ut. Greit nok, ettersom det tross alt er en enkel telefon vi snakker om.

Telefonen har 5 spill som gjør seg godt på denne skjermen. I tillegg har den kalender, stoppeklokke og alarm.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse