Annonse


Motorola T720

Trodde du Motorola var kjørt av lasset etter flere år med markedets dårligste menysystem? Da får du bare tro om igjen. Motorola T720 er så enkel å bruke at du ikke trenger bruksanvisningen. I tillegg er telefonen både lekker og funksjonsrik.

Det eneste vi savner på Motorola T720 er Bluetooth og Ir-post. Skal du synkronisere telefonen mot Outlook (og det går fint), eller bruke den som modem så er du avhengig av en kabel. Motorola leverer en USB-datakabel som ekstrautstyr.

Skjermen på Motorola 720 er rett og slett herlig. Kontrast og fargegjengivelse er kanskje ikke helt på høyde med Samsung T100, men det er ikke langt unna.

Navigasjonstasten er på størrelse med en femtiøre og kan vippes i fire retninger. Når du åpner telefonen får du opp et skjermbilde der navigasjonstasten er tegnet inn, omgitt av ulike ikoner. Når tasten trykkes i retning av ikonet for ønsket funksjon kommer du inn i menyen for denne funksjoen. Hvilke funksjoner som skal ligge på fremsiden velger du selv. I tillegg finnes tre såkalte softkeys for rask navigering.

Å skrive SMS med T720 er også en bedre opplevelse enn tidligere. Telefonen har ordboken iTap, som er en type ordbok der telefonen foreslår ord etter hvert som du skriver. Det kan spare deg for en god del tastetrykk, men effektiv bruk krever en del tilvenning.

T720 er en klapptelefon med utvendig antenne. Dette designet er vanlig i Asia, men har foreløpig ikke slått an i Norge. Behovet for stadig større skjermer på stadig mindre telefoner fremtvinger imidlertid dette designet, og vi blir ikke forundret om klapptelefonene er de dominerende på markedet om noen år.

Den utvendige antennen gir god radiofølsomhet, samtidig som telefonens form gjør at øregangen skjermes mot stråling. Nå er det ikke dokumentert noen sammenheng mellom stråling fra mobiler og helserisiko, men mange ønsker like vel å være føre var.

De flerstemte ringetonene er på full fart inn i mobiltelefonene, og T720 er intet unntak. Her er det 16-toners ringelyd, i tillegg til at du varsles med vibrasjon.

PDA-funksjonaliteten i denne telefonen gjør at den egner seg godt også som telefon for proffene. Adresseboken rommer 500 telefonnummer, og kan i likhet med kalenderen synkroniseres mot Outlook.

Hvert telefonnummer legger beslag på en plass i minnet, så om du har mange telefonnummer på hver kontakt vil denne bli ført opp flere ganger i adresseboken. Dette kan være irriterende, særlig ettersom du ikke ser hvilket telefonnummer som skjuler seg bak den enkelte oppføring. Et ikon viser imidlertid om nummeret er registrert som jobbnummer, faks, mobil osv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse