tyv

Annonse


290 kasser DRAM borte

tyvSamme natt som flyet fra Korea hadde landet med 290 kasser fulle av minnebrikker, brøt en gjeng med tyver seg inn i varehuset og stakk av med hele lasten. Verdien er beregnet til mellom 35 og 50 millioner kroner.

Politiet regner med at raidet, som skjedde mandag denne uka men som først nå er blitt kjent, var nøye planlagt. Tyvene fikk plass til hele lasten i en varebil. En mistenkt ble arrestert, og senere løslatt mot kausjon i påvente av videre etterforskning.

Lett omsettelig

Politiet i London forventer ikke at det vil bli lett for tyvene å omsette tyvegodset. Tyveriet har blitt slått stort opp i britisk media og de regner derfor med at alle vil avstå fra å kjøpe mistenkelig billige minnebrikker fra uvante kilder.

Erfaringen tilsier dog at dette er helt feil. De aller fleste er mer enn villige til å tilegne seg ekstra RAM for en billig penge. Storbritannia var på slutten av 1990-tallet plaget med så mye tyveri av DRAM-minnebrikker at det i perioder nesten ikke var mulig å skaffe lovlige varer, skriver The Register.

Rambrikker er blitt en meget attraktiv vare å omsette illegalt. Det er lettere å bli kvitt enn falske sedler, og mindre risikabelt enn narkotika. Og fortjenesten er jo heller ikke verst.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse