Annonse


Siemens M50

Siemens har de siste årene tatt stadig større markedsandeler. Produkter med innovativt design og gode funksjoner har slått godt an i markedet. I så måte følger M50 et kjent mønster. Telefonen minner sterkt om C45, men er i tillegg utstyrt med Java og GPRS.

Du merker raskt at denne mobiltelefonen først og fremst er laget for å fri til ungdomsmarkedet. Den midterste tastraden (2,5,8,0) har en egen farge, og samtlige taster skjuler snarveier som tar deg direkte til spill eller andre forhåndsdefinerte funksjoner som spillnedlasting eller SMS.

Telefonen har en relativt liten skjerm, i alle fall med tanke på at de tjenestene den er laget for. I tillegg ligger displayet ganske dypt i telefonen. Dette er vanlig på telefoner med utskiftbare deksler, men gir skygger som tidvis kan være irriterende. Når du spiller spill elles skriver SMS er dette ikke noe problem, ettersom telefonskjermen har meget god bakgrunnsbelysning og god grafikk (64×101 punkter).

Skjermoppløsningen kommer også til sin rett når du benytter det som kalles ”Calling Images”. Dette er bilder du kan laste ned på telefonen og koble mot adresseboken. Når du mottar en samtale dukker bildet opp på skjermen. Nå skal du ikke ha alt for store forventninger til bildekvaliteten – det dreier seg tross alt om en skjerm med begrensede muligheter for å vise nyanser.

Telefonen har vært i salg i noen uker, og det er ikke rapportert om spesielle feil ved telefonen eller programvaren. Selv om telefonen ikke skiller seg så mye fra C45 er de små grepene som er gjort med på å få denne telefonen til å se litt sprekere ut en forgjengeren..

Batterikapasiteten er god, og telefonen leveres med et 650 mAh Litium Ion-batteri. Dette gir opp til 6 timer taletid og drøyt 10 døgn standby. Spiller du mye vil telefonens display bruke en del strøm (bakgrunnsbelysningen) og batteriet svekkes langt raskere.

En annen forbedring i forhold til C45 er at menytastene er plassert på en litt annen måte. De ytterste navigasjonstastene (de du aktiverer funksjon med) er skilt fra knappen du navigerer opp og ned med, og dermed reduseres muligheten for feiltasting. Navigasjonstastene er imidlertid i minste laget.

Selv om Siemens M50 har GPRS er det ikke snakk om noen direktørtelefon. Til det er telefonboken på 50 telefonnummer (+SIM) for liten, og kalenderfunksjonene for tungvinte til at du vil bruke dem mye. Men kjøper du en datakabel kan du bruke telefonen som GPRS-modem.

Denne telefonen støtter også EMS, et tekstmeldingssystem som lar deg sende bilder og lyd, men som ikke må forveksles med MMS. Bildene og lyden du sender her overføres som SMS, og bildene er enkel grafikk. Du kan også sende gruppe-SMS.

På hjemmesidene sine hevder Siemens at telefonen også støtter Instant Messaging, men dette krever støtte i nettet. Slik støtte finnes foreløpig ikke, og ICQ-klienten det her snakkes om finnes ikke i telefonen. Skulle nett-operatørene ombestemme seg kan du laste ICQ-klienten fra Internett som Java-applikasjon.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  + Høy oppløsning på skjermen
  + Stilrent design
  + Java
  – Skjermen er liten
  – Små navigasjonstaster
  – Lett å skru av tastelås ved et uhell

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 5 t 0 min 5 t 0 min 5 t 0 min 4 6 24
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 260 t 260 t 260 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 97 g 97 g   5 5 25
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 8 5 40
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 10 5 50
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 4 6 24
  Størrelse 82 cm3 6 5 30
  Tekniske finesser 5 5 25
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 3 5 15
  Veil. pris inkl. moms 1990 kr. 10 5 50
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Start
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
  WAP display, lesbarhet 1 4 4
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 3000 bytes 2 3 6
  WAP Antall bokmerker 9 1 1 1
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 415

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse