Annonse


Samsung SGH-T100

Men velger du å åpne den får du se hva som virkelig gjør T 100 til noe for seg selv. Her er den beste skjermen vi har sett på noen mobiltelefon til nå, og designet av den sirkelformede navigasjonssonen på tastaturet kan ikke beskrives som annet enn lekker.

Så er dette også en telefon du må betale litt ekstra for. Til gjengjeld kan du trolig glede deg over telefonen i mange år fremover. Samsung kvalitetstester hver eneste telefon en rekke ganger, og feil forekommer så godt som aldri. La deg heller ikke lure av at telefonene ser litt tandre ut. Disse tåler godt over gjennomsnittet, både når det gjelder fukt, temperatursvingninger og støt.

Når det er sagt får vi legge til at det faktisk er mulig å ødelegge den om du er uheldig nok.

Menysystemet i telefonen er ikonbasert og lett å finne frem i. Du kan laste inn opp til 8 bilder i telefonen og la ett eller flere fungere som bakgrunnsbilde. Om du ønsker det kan du også velge kalenderen som bakgrunn, slik at du raskt ser hvilke oppgaver og gjøremål du har lagt inn for denne dagen

Ved siden av skjerm og design er det ringemelodiene i telefonen som imponerer mest. Her smakker vi om polyfoniske ringetoner det virkelig svinger av. Lyden er kraftig og bærer godt, og du kan laste ned ringetoner og logoer i bøtter og spann fra alle som selger den slags for Nokia (kompatibel med nyere Nokia-telefoner).

Selvsagt er det aldri så godt at det ikke er galt for noe. Til tross for at telefonen har stor adressebok og en svært oversiktelig og god kalender slutter vi ikke å forundre oss over at den ikke kan synkroniseres med Outlook eller andre vanlige PIM-applikasjoner. I stedet har

Samsung på sine hjemmesider (www.samsung.se) lagt ut et program som du kan installere på PC-en din. Dette programmet gir deg kalender og adressebok på PC-en, og kan synkroniseres mot telefonen. Men det kan ikke synkroniseres mot andre PIM-standarder. Batterikapasiteten er heller ikke all verden.

Kjøper du T 100 får du imidlertid et ekstra batteri med på kjøpet. Dette er et såkalt ”slim line”-batteri, med noe dårligere batterikapasitet enn hovedbatteriet. Dessuten følger det med en snor med bærbar handsfree i, slik at du kan henge telefonen rundt halsen som et smykke. Datakabel er også standard i pakken, og har du en PC kan du flytte et hvilket som helst bilde fra PC-en og over i telefonen. Dette gjøres enkelt ved hjelp av medfølgende programvare. Bildene kan så kjøres som slide-show på telefonens skjerm.

Telefonen har en ganske presis stemmestyring, ikke bare for anrop, men også for valg av en del andre funksjoner i telefonen.

Kort sagt er dette en telefon du kan gjøre personlig på flere måter, og som jeg tror mange vil komme til å forelske seg i. Det er også konklusjonen etter at telefonen har gått runden i vårt testpanel.

Mangelen på datamuligheter (kan bare brukes som modem med kabel, uten GPRS eller Hi-speed) og det faktum at den ikke kan synkroniseres gjør at vi plasserer telefonen i Mid-end-segmentet.

På flere områder dreier det seg like vel om en topptelefon.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  + Knallskjerm
  + Meget god lyd
  + Polyfoniske ringetoner
  + Lekkert design
  – Utvendig antenne
  – Ikke IrDA
  – Kan ikke synkroniseres mot Outlook

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 2 t 20 min 2 t 45 min 2 t 33 min 6 3 18
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 90 t 132 t 111 t 8 4 32
  Vekt med standardbatteri 94 g 94 g   7 5 35
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 9 6 54
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 9 5 45
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 5 6 30
  Størrelse 90 cm3 8 5 40
  Tekniske finesser 7 5 35
  Skjerm 9 7 63
  Tilleggsutstyr 6 5 30
  Veil. pris inkl. moms 4375 kr. 6 3 18
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Erfaren
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 5 15
  WAP display, lesbarhet 1 5 5
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 3000 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 15 1 3 3
  WAP Totalinntrykk 4 5 20
  Resultat 461

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse