WLAN produkter

Annonse


Falske aksesspunkter lurer hackere

WLAN produkter

I følge flere undersøkelser gjort av journalister, sikkerhetseksperter og hackere er ca. 60 % av alle trådløse nettverk totalt blottet for sikkerhet.

Selv ikke de innebygde funksjonene er skrudd på. Normalt er disse deaktivert ved installasjon og de fleste brukere er mer opptatt av å få det til og virke og komme seg på nett enn å tenke på sikkerheten.

Falske AP

Et aksesspunkt i et trådløst nettverk har som rolle å binde sammen klientene og gjerne koble det rådløse nettverket til en bredbåndsruter, trådbundet switch eller hub.

Et slikt aksesspunkt sender kontinuerlig ut såkalte beacons. Signaler som informerer om at her er det et nettverk, nettverkets navn og andre detaljer for de som ønsker å koble seg til.

Programmet «Fake AP» har som oppgave å sende ut falske opplysninger til uønskede gjester. Fake AP kan sende ut beacons som beskriver hele 53.000 falske nettverk på et eneste aksesspunkt.

Nåla i høystakken

På denne måten må man vite hva nettverket heter og hvilken kanal det opererer på for å finne frem til det riktige.

Slikt gjør hacking og war-driving til et håpløst prosjekt. Selv om det snart helt sikkert kommer et program som kan hjelpe hackerne også.

Ekspertene er enige om at et WLAN ikke er sikkert før man aktiverer en eller annen form for kryptering.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse