Annonse


Bugbear brummer videre

Bugbear har spredt seg i et urovekkende høyt tempo de siste dagene. Viruset er blant annet i stand til å stenge av virusprogrammene dine, overvåke tastetrykk og lagre passordene dine, legge systemet ditt åpent for ondsinnete hacker-angrep, få printerne dine til å løpe amok, sender seg selv ukritisk videre til kontaktene dine, og er generelt sett lite trivelig.

Stor i USA, mindre i norden


Ifølge det britiske MessageLabs, har spredningen av Bugbear såvidt begynt å avta, men sikkerhetsselskapet velger likevel å karakterisere viruset som epidemisk og herjende – særlig i USA.

Den nordiske viruseksperten Virus112 er derimot ikke like bekymret med hensyn på ukene som kommer. De mener Bugbear har hatt relativt bred spredning, men at den ikke vil komme i nærheten av den beryktede verstingen Klez, i det minste på våre breddegrader.

– Bugbear har nådd sin topp. Nå herjer den ganske bra i små og mellomstore firmaer, men vi har ingen indikasjoner på at større firmaer sliter nor særlig med den. Vår vurdering er at det vil gå gradvis nedover den neste uken, og at vi vil høre lite om den fremover, sier Eddy Bang i Virus 112 til ITavisen.no.

Online virus-scanning

Virus112 lanserer forøvrig i dag sin nordiske versjon av Trend Micros gratis housecall virus-scanning, som gjennomsøker harddisken din etter ulumskheter.

Tjenesten finner du på housecall.virus112.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse