Linux Xbox

Annonse


Xbox kjører Win2k

Linux Xbox

The Xbox Linux Project (XLP) er en gjeng frivillige hackere som har bestemt seg for å åpne den i utgangspunktet låste Xbox maskinvaren.

Det er flere uker siden de klarte å få konsollen til å kjøre forskjellige utgaver av Linux operativsystemet.

Men for en drøy uke siden klarte de altså å få den til å boote med Windows 2000 også.

99 %

I følge gruppen selv har de installert Mandrake Linux 9.0 i bunn og kjørt Windows 2000 i et virtuelt PC miljø derfra.

XLP bruker dette som et middel for å vise hvor billig en desktop PC kan bli, men også for å bevise at Xbox er fullstendig Windows-kompatibel.

-Xbox er 99 % kompatibel med Windows i utgangspunktet. Men det tar veldig lang tid å finne den ene prosenten, sier Michael Steil som er leder for XLP til ZDNet UK News.

Billig PC

Xbox støtter tastatur og mus via USB og nettverkstilkobling via Ethernet porten. Det er derfor ikke noe problem å bruke konsollen når man først har fått operativsystemet til å kjøre.

De første utgavene av Linux som ble installert klarte ikke å vise mer enn ett bilde per sekund, men i følge Steil kan man nå se MPEG-4 i fullskjerm uten problemer.

Gruppens endelige mål er å kunne installere et Linux operativsystem på en umodifisert Xbox. Dette kan bli utsatt inntil videre siden Microsoft nå har lansert en konsoll med modifisert maskinvare, som ikke er kompatibel med alt arbeidet XLP har lagt ned til nå.

Tilbake til start for The Xbox Linux Project, altså.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse