Annonse


E-post med et håndtrykk

NTT (Nippon Telegraph and Telephone Corporation) har i følge den japanske avisa Nihon Keizai Shimbun utviklet teknologi som gjør det mulig å formidle digital informasjon gjennom et stort antall materialer man vanligvis ikke forbinder med signalformidlere.

E-postadresser fra PDA

Selskapet skal ha klart å overføre små datamengder, som e-postadresser, fra en håndholdt PC til en annen via et håndtrykk.

Dermed trenger man verken infrarød port eller Bluetooth. Det er nok å håndhilse, så husker PDA-en hvem du hilste på og hvor hun kan nås.

Det interessante er at du ikke trenger direkte kontakt mellom PDA-en og huden. Den håndholdte kan gjerne ligge i ei lomme, og til og med i ei håndveske – bare veska har kontakt med eierens hud.

10 Mbps

Materialer som tøy og lær har ledende egenskaper som gjør det mulig å overføre elektriske impulser. Disse kan settes i stand til å bære små mengder digital informasjon.

Men forskerne er i følge avisa mer ambisiøse enn som så. På sikt kan menneskekroppen komme til å bli den reneste bredbåndskabel, hevder de. Under forsøkene oppnådde de en hastighet på 10 Megabit pr. sekund.

Utfordringen ligger i å få kropper, tekstiler og dødt hudvev til å overføre større datamengder enn noen få bytes. Det har forskerne hittil ikke klart.

ID-revolusjopn?

På kort sikt ser NTT-forskerne likevel store muligheter for den nye teknologien innen sikkerhet og betalingssystemer. I stedet for å ha fysiske kort som vises fram eller kontakter en terminal, kan ID-informasjon i framtida overføres ved berøring, mener de.

Mottakerne av ID-signalene kan være dagligdagse gjenstander som dørvridere og håndtak som brukes som ledere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse