Annonse


SPILLTEST: Unreal Tournament 2003

Unreal Tournament 2003 er tilbake, i det som definitivt må kunne kalles årets lekreste FPS (FørstePersonsSkytespill) hittil.

Nok engang blir man altså hevet inn på en arena for å kverke motstanderen på alskens mulige måter. Og reglene er enkle: den som får mest poeng vinner. Alt er tillatt.

UT 2003 har fire grunnleggende spillmodi. I Capture The Flag skal man i kjent stil forsøke å rappe flagget til det andre laget, mens man samtidig passer på sitt eget. Double Domination går ut på å kontrollere områder av spillarenaen i et bestemt tidsintervall, mens Bombing Run er et slags hyperbrutalt håndballspill, hvor du må plante ballen i motstanderens «mål» før noen skyter hodet av deg. Til slutt har vi gode gamle Deathmatch (som kan spilles solo eller som lag i Team Deathmatch), hvor den som dreper mest vinner.

Væpnet til tennene

Til din rådighet har du et dusin våpen, som alle kan avfyres på flere forskjellige måter – alt fra ganske så standard kulesprutere med tilhørende granatkanon, til futuristisk sniper-rifler og masseødeleggelsesvåpen av ymse slag. Her skal det altså drepes, sprenges, skytes og bombarderes til den store gullmedaljen…bokstavelig talt.

Adrenalin gjør det hele litt mer interessant. Ved å samle opp nok kapsler, som ligger strategisk plassert rundt på brettet, kan du til slutt få muligheten til å aktivere superkreftene dine – i form av for eksempel ekstra hastighet eller midlertidig usynlighet.


(Du trenger Flash Player for å se skjermbildene.)

Nettspill

Det er fullt mulig å spille UT2003 på egen hånd mot datastyrte motstandere, men dette må strengt tatt være som tørrtrening å regne – det er online det skjer, og der man virkelig vil få vannblemmer på avtrekkerfringeren,

Dette er et spill du vil kunne dra frem igjen og igjen for noen hektisk runder på nettet – og siden et innviklet men veldig fleksibel redigeringsprogram følger med spillet, ligger det an til at vi etterhvert vil få tilgang til bøtter av nye nedlastbare spillkart å velge mellom.

Heftig saker

UT2003 er først og fremst grafisk grensesprengende, og vil nok imponere enhver durkdreven FPS-spiller. Det er nok også trygt å si at vi kan vente oss mengder av spill de neste par årene basert på denne nye Unreal 3D-motoren…ikke minst Unreal 2.

Likevel, rent spillmessig sett er denne lanseringen et aldri så lite antiklimaks. Riktignok fungerer alt tilsynelatende som det skal, og de fire spilltypene vi blir tilbudt er bunnsolid implementert – men etter man har glodd seg ferdig på den fantastiske grafikken, sitter man igjen med en følelse av at det er rom for mer her: mer innovasjon, og kanskje en aldri så liten overraskelse eller to…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse