Nokia7650-3

Annonse


Nokia 7650

Nokia7650-3Det finnes rett og slett ikke noen mobiltelefon som kan måle seg med Nokia 7650 når det gjelder funksjonalitet. Den store fargeskjermen og muligheten for å legge inn egne programmer gjør dette til et verktøy som kan løse en rekke oppgaver. At den har innbygget kamera gir den også plusspoeng, selv om bildene telefonen tar er av dårlig kvalitet.

Bra skjerm

Nokia 7650 er den like vel den kamera-telefonen som gjengir bilder best. Du kan riktig nok ta bilder av like god eller bedre kvalitet med andre telefoner (Spectronics) eller ved hjelp av kamera du knipser på telefonen som tilleggsmodul (Sony Ericsson), men ingen av disse telefonene kan vise bilder slik Nokia 7650 gjør.

Menysystemet på 7650 skiller seg fra de tidligere Nokia-modellene. Nettopp menysystemet har vært et av Nokias sterkeste kort, fordi menyene har vært lette å forstå og enkle å manøvrere.

Ny plattform

Og det er de fortsatt. Den nye Serie 60-plattformen har ikonbasert meny der du styrer rundt med en 5-veis joystick og velger funksjoner ved å trykke på joysticken. Dette fungerer greit, selv om enkelte av undermenyene er plassert på steder der du ikke umiddelbart hadde regnet med å finne dem. Du har imidlertid mulighet for å tilpasse menyen etter eget behov, og kan flytte ikonene for funksjonene du bruker oftest slik at de blir de første du ser når du velger å gå til menyen.

Enkelt oppsett

Å sette opp telefonen for MMS og E-post er heller ikke vanskelig. Her kan du bruke det som kalles OTA (Over the Air) innstillinger. Du sender en SMS til operatøren din og får innstillingene i retur. Enklere enn dette kan det ikke gjøres.

Foreløpig er det sparsomt med tilleggsapplikasjoner til Nokia 7650, men disse kommer.

Klingeling

Nokia 7650 har polyfoniske ringetoner. Det er i tillegg mulig å bruke lydfiler i vaw-format, så i praksis er det ingen begrensninger for hva slags lyder du kan benytte som varslingssignal eller ringetoner.

Teknisk feil

Men ingen ting er så godt at det ikke er galt for noe, ei heller Nokia 7650. Vi har opplevd en rekke feil i programvaren. Dette har vært til dels alvorlige feil som at telefonen mister kontakten med nettet eller selv velger å viderekoble alle innkommende anrop. Det har ført til at flere har forsøkt å kontakte oss på telefonen uten at de er kommet frem. Om innringeren legger på når han/hun hører telefonsvareren har du heller ingen mulighet for å se det tapte anropet i telefonens logg.

Dessuten har vi i perioder opplevd at det ikke lar seg gjøre å ringe ut fra telefonen før denne er skrudd av og så på igjen. Dette kan selvsagt være en feil som bare forekommer på vårt testeksemplar, men det gir oss en snikende følelse av at Nokia igjen kan havne i trøbbel på grunn av sviktende programvare i telefonene.

Kladd

Vi klarer heller ikke å bli helt fortrolig med størrelsen på denne telefonen. Den har riktig nok stor skjerm med farger, men må den være så enormt klumpete av den grunn? Sannsynlig vis ikke. Batteriet er ikke større enn at det ville passet inn i en langt mindre telefon, og vi har sett atskillig mindre telefoner med både kamera og fargeskjerm. Designet på telefonen appellerer heller ikke til vårt testpanel. Enkelte synes riktig nok at telefonen ser kul ut, men de fleste heller til at den rett og slett er stygg.

Skyvedeksel

Du får selv avgjøre om du liker utseendet eller ikke. Tastaturet du kan trekke ut er i alle fall originalt, selv om det dekker kameralinsen når telefonen ikke er åpnet. Det kan være litt tungvint iblant, men virker også som beskyttelse mot riper i linsen. Bakdekselet ender også i en leppe som samler møkk.

Vi får håpe og tro at de fleste av disse svakhetene er alminnelige 1. generasjonsproblemer, og at Nokia etter hvert vil komme med forbedrede utgaver av denne modellen.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  God meny
  Innbygget kamera
  Klar fargeskjerm
  Spekket med funksjoner
  Ustabil telefon
  Bluetooth uten talestøtte (1.09)
  Tung og klumpete

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 3 t 0 min 5 t 35 min 4 t 18 min 8 4 32
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 125 t 108 t 117 t 8 5 40
  Vekt med standardbatteri 154 g 154 g   10 2 20
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 10 5 50
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 8 6 48
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 6 6 36
  Størrelse 138 cm3 10 3 30
  Tekniske finesser 10 7 70
  Skjerm 9 7 63
  Tilleggsutstyr 9 5 45
  Veil. pris inkl. moms 6900 kr. 4 2 8
  Infrarød
  ja
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  nei
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Proff
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 6 18
  WAP display, lesbarhet 1 6 6
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 5000 bytes 2 6 12
  WAP Antall bokmerker 30 1 6 6
  WAP Totalinntrykk 4 6 24
  Resultat 514

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse