Annonse


Mobil-chat med stemmen

Systemet, som kalles «Push-to-Talk», lar et ubegrenset antall mobilbrukere snakke sammen på én og samme linje. Hemmeligheten er et IP-nettverk som kobles opp mot mobilnettet.

Telefonkonferanse

Det har lenge vært mulig for næringslivet å avholde møter via telefonkonferanser, men disse må forhåndsbestilles og settes opp spesielt. Prisen er også såpass høy at det ikke har interesse for privatpersoner.

Sonim-systemet virker derimot på samme måte som chat-programmer vi kjenner fra PC-en, slik som Instant Messenger og Windows Messenger. Men det er to viktige forskjeller: For det første kan man virkelig snakke sammen, og for det andre skjer dette via standard mobiltelefoner på dagens GSM-nett.

Messenger-grensesnitt

Sonim har også laget et program som enkelt viser hvem som er på linja og du dermed kan snakke med. Programmet minner svært mye om Windows Messenger, og kan neppe installeres på noen telefoner på markedet i dag.

Sonim hevder at systemet er like bra til GSM som til det amerikanske mobilsystemet CDMA. Det vil også enkelt kunne overflyttes til 3G-nettet når dette er klart.

Til Europa?

I følge det britiske nettstedet The Register er det muligheter for at systemet vil bli forsøkt markedsført overfor europeiske teleselskaper. Hører du, Baksaas?

En demonstrasjon av systemet finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse