ipaq

Annonse


iPaq med fingeravtrykk-leser

ipaqDette er de første iPaq-modellene etter fusjonen mellom Compaq og HP. De to nye maskinene kommer med flere interessante funksjoner, men vi savner er også noen.

Økonomimarkedet

Halvparten av alle PDA-er som selges i dag selges i det såkalte økonomisjiktet. Dette enheter som koster under 5.000,- kroner, og den rimeligste av de to nye iPaq-modellene vil trolig ligge her.

De nye utgavene vil være ganske lik de iPaq-er vi kjenner i dag, men er langt tynnere enn tidligere. I så måte ligner de mer på HPs Jornada-modeller. Disse selges fortsatt, men HP/Compaq har signalisert at de på sikt skal fases ut til fordel for Compaqs iPaq-serie.

High end

Den dyre modellen vil komme med integrert støtte for 802.11b og Bluetooth. I tillegg vil den bli utstyrt med en Secure Digital port for utvidelseskort.

Det mest interessante med denne modellen er likevel at den også vil få en integrert fingeravtrykksscanner.

Interessant nok venter Compaq til neste runde med å integrere støtte for GPRS, mens Jornada-programmet lanserte det i sin 928-modell i våres.

Flere konkurrenter

Det er flere og flere som vil inn på dette markedet etter hvert. Microsoft har i dag 29 lisensierte partnere som lager PDA-er med Pocket PC operativsystem.

I den siste tiden har skjermprodusenten ViewSonic meldt at de produserer en Pocket PC basert PDA. Det samme har PC-giganten Dell, som enda er på planleggingsnivået. De har som mål å konkurrere blant de billigste modellene, skriver News.com.

Sikkerhet

I følge analytikere ved Jupiter Research vil sikkerhet på håndholdte enheter være det kundene er mest opptatt av i tida framover. -Sikkerheten må være god, men enkel å ta i bruk. Slik får man også brukerne til å ta den i bruk, sier Michael Gartenberg hos Jupiter.

Compaq burde derfor kunne ha et godt forsprang til jul med sin fingeravtrykksscanner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse