Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Færre penger til bredbånd

Bare 51,5 millioner blir bevilget til utbygging i det nye statsbudsjettet. En skandale, mener IKT Norge.

bredbånd Ash illustrasjon
Regjeringen holder fortsatt på prinsippet om at markedet skal styre bredbåndsutbyggingen, ikke Staten. Dette på tross av at SV og Fremskrittspartiet har funnet hverandre i troen på at store, statlige bevilgninger vi løse problemene.

HØYKOM-reduksjon

I budsjettet ligger det i følge IKT Norge an til en reduksjon innen den såkalte HØYKOM-ordningen, som er et program for tilskudd til høyhastighetskommunikasjon administrert av Norges Forskningsråd.

Ut over dette blir det ikke bevilget midler til bredbåndssatsing.

Verdensmester i piloter

I følge bransjeorganisasjonen er Norge verdensmester når det gjelder piloter, men en sinke når det gjelder faktisk utrulling av høyhastighetsnett.

– Hovedproblemet når det gjelder bredbånd i Norge i dag er ikke nødvendigvis å bygge ut mer fiber. Hovedutfordringen synes heller å være å utnytte den fiberen vi allerede har lagt ned samt sikre aksess, skriver IKT Norge i en pressemelding.

Abelia, bransjeorganisasjonen for IKT og kunnskapsbedrifter i Norge, er også misfonøyd med Bredbåndssatsingen. De er derimot fornøyd med at regjeringen legger opp til økt satsing på forskning og kommersialisering innen IT-sektoren.

Stikkord: internett