Surfe WWW kar

Annonse


1 av 5 surfer på XP

Surfe WWW karI en fersk undersøkelse fra WebSideStory, går det frem at det fremdeles er Windows 98 som er det mest brukte operativsystemet blant verdens internauter..,men Windows XP er definitivt på oppptur.

Siden november 2001 har XP-andelen gått opp fra beskjedne 2 prosent (Windows XP ble lansert i oktober i fjor) til omlag 20 prosent. Til sammenligning har markedsandelen til Windows 98 ramlet ned fra 50 prosent til 37 prosent i dag.

Analytikere forventer at Windows XP vil ha forbigått 98 innen året er omme.

Explorer øker også

Forøvrig kan nevnes at de forskjellige versjoner av Microsoft Internet Explorer tilsammen har omlag 94,9 prosent av verdensmarkedet som foretrukket nettleser. Ifølge analysebyrået OneStat står Netscape og Mozilla for tre prosent av markedet, mens norske Opera har karret til seg 0.9 prosent.

For mer informasjon, se www.websidestory.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse