Xda PDAfon fra O2

Annonse


USB On-the-Go klar

Xda PDAfon fra O2Ofte har man bruk for å flytte informasjon fra en bærbar enhet til en annen, uten å bruke en PC som mellomstasjon. Da er USB-On-the-Go tingen. Den nye standarden er basert på teknologien i USB 2.0 og er ikke spesielt komplisert å bygge inn i håndholdte enheter.

Både Philips og andre produsenter er klare til å levere teknologien allerede nå.

Nyttig

Enheter som kan dra nytte av USB OtG er ikke bare PDA-er og kommunikatorer, men også digitale kameraer og mobiltelefoner.

I følge Philips kan man med USB OtG kopiere bilder, dokumenter eller telefakser direkte til en skriver fra en hvilken som helst enhet som har funksjonen innebygget. Kopiering og sikkerhetskopiering av MP3-spillere og PDA-er er andre nyttige bruksområder.

-Det første vi skal gjøre er å gi PDA-er muligheten til å skrive ut. Deretter skal vi utvikle funksjoner for kamera og mobiltelefoner, sier Rajeev Mehtani hos Philips til CNET News.

Tror på tråden

USB OtG har som formål å slå gjennom på områder som trådløse kommunikasjoner ikke har klart. Både infrarød overføring og Bluetooth har vært tiltenkt de samme bruksområdene, men har så langt ikke slått gjennom.

Philips har tro på at mange brukere vil synes det er like enkelt å bare bruke en kabel mellom enheter i stedet for å sette opp de trådløse forbindelsene.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse