AMD Athlon XP

Annonse


Athlon XP 2800+ i november

AMD Athlon XPDe to nye prosessorene skiller seg fra tidligere Athlon XP-versjoner ved å gå fra 266 MHZ Front Side Bus (FSB) til 333 MHz, som gir en maksimal båndbredde i systembussen på 2.7 gigabyte i sekundet. Dette skal gi merkbare forbedringer i ytelse, når prosessoren er plassert i egnete hovedkort.

AMD sier at de store PC-produsentene vil begynne å utstyre maskinene sine med 2700+ fra november, men at 2800+ i første omgang bare vil være tilgjengelig i begrensete mengder til spillentusiaster og spesielt interesserte.

Det evige kappløpet

Det kan riktignok se ut som om AMD sliter litt med å holde seg i teten i CPU-kappløpet med Intel for tiden, som har lovet å ha sin 3 GHz Pentium 4 på markedet i god tid før julesalget.

AMD har også sett seg nødt til å utsette sin ettergjettede 64-bits Hammer-prosessor til våren 2003.

Det kan også virke som om AMD har enkelte leveringsproblemer i disse dager, da mange har påpekt at siste måneders produktlanseringer i stor grad har eksistert kun på papiret. For eksempel ble Athlon XP 2400+ og 2600+ lansert for en drøy måned siden, men det ser heller ikke ut som om disse CPUene blir å få tak i her i landet før tidligst november….

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse