Annonse


10 000 kvadratmeter dataspill

OsloLAN går av stabele 3-6 oktober. Arrangøren NorthWind Technology har skaffet til veie de enorme lokalene til Norges Varemess i Lillestrøm, og forventer å fylle den til randen med datautstyr og nerder av alle slag.

Hallen har plass til 4600 mennesker, og forhåndssalget har forlengst begynt – til en deltakerpris på 500 kroner. En 1Gbps optisk telelinje stilles til disposisjon for trafikk ut på Internett.

– Vi har foreløpig omlag 1200 forhåndssolgte billetter, men vi vet jo egentlig ikke helt hvor mange som vil dukke opp enda. Det er jo noe som aldri har blitt gjort før, men det kommer nok til å bli veldig likt Gathering, med mye spilling og enkelte utstillere, sier Rolf Haarberg i NorthWind Technology til ITavisen.no.

EM i Quake3 og CS

Ikke bare arrangeres det turneringer i populære nettverksspill som Quake 3, Warcraft 3, Castle Wolfenstein, Brood War, og Battlefield 1942, men den internasjonale organisasjonen Cyberathlete Professional League benytter samtidig anledningen til å legge høstens store Europamesterskap i Counter-Strike og Quake 3 til Lillestrøm.

Dette er første gang prestisjetunge CPL avholder Europamesterskapet i Norden. Premiepotten er på hele 350 000 kroner.

I tillegg til spillturneringen, vil det også bli arrangert konkurranser innen hacking, programmering, og løsing av nettverksproblemer.

Bent Lundbye, en av ildsjelene bak OsloLAN, vokter over nettverksutstyret som skal holde spillfesten i gang…

– konkurrerer ikke med TG

Konseptet OsloLAN er altså ikke ulikt det enorme arrangementet The Gathering, som de siste årene har samlet over fire tusen datanerder i Vikingskipet i Hamar.

NorthWind Technology mener det fint er plass til to store LAN-fester som dette i året.

– Vi har Gathering i påsken, men hvorfor ikke også bruke høstferien til dette? Det blir jo ikke noe konkurranse mellom oss, siden vi er på hver vår ende av året, sier Haarberg.

For mer informasjon, se www.oslo-lan.no

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse