Annonse


«Upskirt» lovlig i USA

Såkalt «upskrirt» er en av de mest populære mykporno-fenomenene på nettet. Nå har Høyesterett i Washington har avsagt en dom hvor to kikkere ble frikjent for å ha filmet opp skjørtene til forbipasserende jenter.

Retten er kjapt ute med å understreke at de synes oppførselen er «avskyelig og klanderverdig», men at den ikke strider i mot den såkalte kikkerloven.

-Reglene om kikking forbyr ikke at man filmer opp i en kvinnes skjørt så lenge det er på et offentlig sted, heter det i domsavsigelsen.

Geografien avgjør

Washingtons høyesterett er helt klar på at dersom man er i en setting hvor man kan forvente privatliv, som inne hos seg selv, på badet eller soverommet kan man ikke lovlig bli filmet eller avbildet uten samtykke. Men dersom du er på gata, kjøpesenteret eller torvet er du fritt vilt.

Det er dermed helt klart at det er offerets, eller motivets, fysiske, geografiske plassering som avgjør hvor vidt det er snakk om å invadere privatlivet. Hvilken kroppsdel som blir filmet er således irrelevant, skriver News.com

Voksende industri

Nettsteder for kikkere og utstyr som gjør jobben deres lettere er en industri i enorm vekst. Det er ingen tvil om at Internett har hjulpet denne nisjen å vokse i popularitet.

Kamera med høy kvalitet og som er så små at de er enkle å skjule markedsføres aggressivt på Internett, og ikke bare i de sirkler hvor kikkerne vanker.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse