T200 Ericsson

Annonse


Sony Ericsson T200

T200 EricssonNyskapningen heter T200, og tilhører den nye Sony Ericsson-portefølgen.

I likhet med R600 er dette en ganske liten og nokså enkel telefon. Designet er stilrent og arven etter Ericssons 90-tallsmodeller er omsider helt borte.

T200 skiller seg imidlertid fra R600 på ett vesentlig punkt: Den har dataoverføring med GPRS og HSCSD. Ellers er telefonen stappet med funksjoner som alarmklokke med pausefunksjon, kalkulator, kalender, klokke, spill, mobilchat, telefonliste med bilder, stoppeklokke og vibrasjonsvarsling.

Nettleseren støtter WAP 1.2.1, og startes enkelt med ett trykk på den blå knappen.

På mange måter er dette en ungdomsmobil, med støtte for sending og mottak av ringetoner og bildebeskjeder (EMS). Du kan skrive så lange SMS du bare orker. Telefonen klipper dem automatisk opp i enheter på inntil 160 tegn, og sender meldingene med informasjon som lar andre telefoner sette dem sammen igjen. For telefoner uten støte for lange tekstmeldinger vil meldingen da komme som flere korte SMS-er. Du betaler for hver enkelt pakke på 160 tegn, så fryktelig lange meldinger kan raskt bli dyre.

Telefonen er litt større enn T68i, men det dreier seg like vel om en relativt liten telefon. Den har en fireveis navigasjonstast, men menyene er de samme som på telefoner med to piltaster. Forskjellen fra tidligere er at du kan bla direkte ned i en undermeny uten å måtte trykke ”yes” først. Det sparer deg for noen tastetrykk, samtidig som navigeringen blir mer intuitiv.

Tastene er for øvrig litt harde, samtidig som overflaten er ganske glatt (samme som på T68i). Responsen er imidlertid god, og det er ikke noe problem å skrive hurtig når du legger inn tekstmeldinger. Når du har 23 tegn igjen i meldingen starter telefonen nedtelling, så du ser hvor du må avslutte for å få alt med i en SMS. Men som sagt; du kan godt velge å skrive videre.

Telefonen er ellers den første fra Sony Ericsson med uttak for ekstern antenne. Det er en fordel når du skal bruke telefonen i bil, eller på ei hytte der dekningen ellers kan være dårlig.

Bunnpluggen på telefonen er ikke endret siden Ericsson kom med T28 for flere år siden. Det betyr at telefonen kan bruke det samme tilbehøret som de øvrige eksisterende modellene med Ericsson i navnet.

Selv om designet sitter bra utgir ikke T200 seg for å være noe annet enn det den er; en telefon for brukere som ikke vil betale for mer enn høyst nødvendig. Telefonen er kompakt og virker godt sammenskrudd. Den ligger godt i hånden, samtidig som den er stor nok til å være brukervennlig og liten nok til å passe i lomma.

 • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
 • Oversikt over de billigste, letteste, beste…

  +
  Svært god batterikapasitet
  GPRS og HSCSD
  Lav pris
  Ikke Ir-port
  Litt harde taster

  Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
  Taletid med standardbatteri 13 t 0 min 13 t 0 min 13 t 0 min 4 6 24
  Lyttetid (standby) med standardbatteri 220 t 198 t 209 t 8 6 48
  Vekt med standardbatteri 84 g 84 g   5 5 25
  Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 8 4 32
  Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 10 5 50
  Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 4 6 24
  Størrelse 100 cm3 6 5 30
  Tekniske finesser 5 5 25
  Skjerm 9 5 45
  Tilleggsutstyr 3 5 15
  Veil. pris inkl. moms 1900 kr. 10 5 50
  Infrarød
  nei
   
  Datamuligheter
  ja
   
  GSM 1800 (dual band)
  ja
   
  GSM 1900 (USA)
  ja
   
  Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
  Start
   
  Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
  WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
  WAP display, lesbarhet 1 3 3
  WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
  WAP Internt minne 3000 bytes 2 3 6
  WAP Antall bokmerker 30 1 6 6
  WAP Totalinntrykk 4 4 16
  Resultat 411

  Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

  Annonse


 • Annonse


  Annonse


  Annonse