Intellimouse

Annonse


Mus sjekker ID

IntellimouseMusen kommer som en bivirkning av arbeidet til forskeren Masaki Watanabe, som kom over et nytt bruksområde da han jobbet med en håndflate-skanner til bruk for politiet.

Gjenkjenner blodårer

Musen virker i følge PCWorld.com slik: Infrarødt lys sendes mot håndflaten og lyser opp blodårene under huden. Skanneren tar så et bilde av kontrastene mellom blodårene og vevet i håndflaten.

Like sikkert som fingeravtrykk

Blodårenes mønster er unikt for hver enkelt person, men systermet er i følge forskeren ikke så treffsikkert som øye-skanning. Derimot er det bedre enn aksikts-gjenkjenning eller såkalt biometri. Watanabe vuderer det som like sikkert som fingeravtrykk-gjenkjenning, som allerede finnes på enkelte PC-er i dag.

Forutsetningen for at gjenkjennings-metoden skal kunne brukes i politiøyemed, er at politiet sitter på en database over håndflate-mønstre. En slik database eksisterer ikke i dag.

Operativsystem-sperre

Men Watanabe oppdaget at skanneren kan bygges inn i en vanlig PC-mus, og mæøsnteret overføres til maskinen via en USB-kabel. Den autoriserte brukerens håndflate-mønster er forhåndslagret på maskinen, og programvare som starter før operativsystemet hindrer at brukere med et annet mønster får adgang til maskinen.

Utfordringen ligger i å gjøre sperren mot operativsystemet vanntett. Dette har tidligere vist seg å være vanskelig.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse