Annonse


Download.com vil ta betalt

Nedlastingstjenesten skriver at de ikke lenger vil tilby programmerere å legge ut arbeidet sitt gratis.

Sender regningen til oss?

Det er altså ikke brukerne som skal betale for frivare, men de som lager den. Spørsmålet blir da om ikke de som lager gratisvare eller prøvevare blir nødt til å sende regningen videre til oss som laster ned.

Introduksjonstilbud

I følge notatet vil download.com gi et introduksjonstilbud med 49 dollar (362 kroner) pr. opplastet fil. Dette tilbudet varer fram til 1. november. Etter dette vil prisen gå opp til 99 dollar (731 kroner).

Avgiften er årlig. Dersom du ikke betaler, vil programmet ditt bli fjernet fra serveren.

11 kroner pr. Gigabyte

I tillegg vil leverandørene av programvare måtte betale 1 dollar og 50 cent (11 kroner) for hver Gigabyte som blir lastet ned av deg og meg. Beløpet er graderbart, så du betaler mindre om du ikke blir lastet ned så mye.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse