Annonse


Samsung SHG-R210S

Førsteinntrykket av telefonen gir deg ingen gode grunner for å velge denne telefonen. Listen over funksjoner denne telefonen mangler spenner over alt fra GPRS til stoppeklokke. Dessuten har den utvendig antenne.

Men det finnes også argumenter for å velge Samsung SGH-R210S. Ett av dem er skjermen, som på denne telefonen er usedvanlig god. Oppløsningen er på hele 128×64 punkter i gråtoner, og den blå bakgrunnsbelysningen gir god kontrast. Dessuten gjør den telefonen litt penere. Skjermen har hele 5 linjer tekst, og det er slett ikke dårlig på en telefon i denne prisklassen. Telefonen har også kalkulator og kalender, samt tre forskjellige spill.

Adresseboken kan lagre 100 oppføringer, i tillegg til de du har på SIM-kortet, og oppføringer kan kopieres frem og tilbake mellom SIM-kort og telefon.

En annen detalj ved SGH-R210S er muligheten for å laste ned ringetoner og logoer fra annonsene i dagspressen. SGH-R210S er fullt ut Nokia-kompatibel, så når annonsørene skriver at tjenesten bare gjelder nyere Nokia-modeller så vil de altså virke også på SGH-R210S.

Annonse


Samsung SGH-R210S har også et annet fortrinn. Ingen andre tester telefonene sine like grundig som Samsung. Har du kjøpt en slik telefon kan du forvente at den varer noen år. Mens konkurrentene sliter med høye feilprosenter er Samsungs telefoner noe av det mest driftssikre vi har sett. Dermed slipper du telefoner som fryser, display som dør og programvare som ikke virker.

SGH-R210S minner av utseende mye om sin storebror SGH-N620, men den har ikke polyfoniske ringetoner. Den er også noe større enn sin fetter, i tillegg til at den selvfølgelig også er mye rimeligere.

Når du kjøper SGH-R210S får du samtidig med bærbar handsfree. Dette er utstyr du ellers må belage deg på å betale et par hundrelapper ekstra for.

Du kommer neppe til å imponere så mange av vennene dine når du trekker frem denne telefonen. I vårt testpanel er det unison enighet om at designet er dårlig, med en kjedelig form og en alt for stor utvendig antenne. Dette er faktorer konkurrentene har tatt hensyn til og endret, mens Samsung har konsentrert seg om det Asiatiske markedet med en rekke smarte telefoner av foldetype.

Målgruppen for denne telefonen er førstegangskjøpere. Vi tror Samsung vil komme til å slite med å selge denne telefonen i volum. Den blir rett og slett for tam i et selskap der konkurrentene heter Nokia 3310, Sony Ericsson T200, Siemens A50 og Motorola T191.

  • Her kan du finne telefonen som passer best for deg.
  • Oversikt over de billigste, letteste, beste…
    +
    Støtter Nokia logo- og ringetoneutveksling
    God skjermoppløsning
    Bærbar handsfree følger med
    Funksjonsfattig
    Utvendig antenne
    Testkriterier Oppgitt Målt Snitt Vekttall Karakter Poeng
    Taletid med standardbatteri 5 t 0 min 5 t 15 min 5 t 8 min 4 6 24
    Lyttetid (standby) med standardbatteri 150 t 171 t 161 t 8 6 48
    Vekt med standardbatteri 99 g 99 g   5 5 25
    Design (Display, taster, form, antenne, belteklips) 8 4 32
    Brukervennlighet (Menysystem og funksjonstaster) 10 5 50
    Teknisk kvalitet (radiofølsomhet) 4 6 24
    Størrelse 107 cm3 6 4 24
    Tekniske finesser 5 4 20
    Skjerm 9 5 45
    Tilleggsutstyr 3 5 15
    Veil. pris inkl. moms 1990 kr. 10 5 50
    Infrarød
    nei
     
    Datamuligheter
    ja
     
    GSM 1800 (dual band)
    ja
     
    GSM 1900 (USA)
    nei
     
    Kategori (Start, Erfaren eller Proff-telefon)
    Start
     
    Testkriterier Målt Vekttall Karakter Poeng
    WAP tekstmengde på skjerm 3 2 6
    WAP display, lesbarhet 1 4 4
    WAP Brukervennlighet, antall tastetrykk for pålogging 1 1 6 6
    WAP Internt minne 3000 bytes 2 3 6
    WAP Antall bokmerker 5 1 1 1
    WAP Totalinntrykk 4 4 16
    Resultat 396

    Alle telefoner ITavisen/Telecom Revy tester plasseres i en av kategoriene Start, Erfaren eller Proff, avhengig av hvilken type bruker telefonen primært passer for. Vi gjør oppmerksom på at poengsummer ikke er sammenlignbare på tvers av disse kategoriene, ettersom testkriteriene er vektlagt forskjellig. Ønsker du å bestemme selv, prøv vår funksjon for å finne telefonen som passer best for deg.

    Annonse