Annonse


Nye MP3-spillere fra Creative

I oktober/november vil en serie nye MP3-spillere fra Creative dukke opp i butikkhyllene. Det blir gjensyn med ringreven Nomad Jukebox, men også et par flunkende nye produkter.

Jukebox Zen

I likhet med Apples iPod er Jukebox Zen en 20 GB FireWire-harddisk som spiller Mp3. Riktignok er Zen et hakk større rent fysisk, og mangler iPods suverene menynavigering – men til gjengjeld er Creatives nye lommedisco en god tusenlapp billigere, og støtter også Windows Media Audio-format.

I likhet med flere av Creatives nyere MP3-spillere, er Zen utstyrt med både USB 1.1-tilkobling ogIEEE1394 (FireWire)-port. Naturligvis vil du foretrekke å benytte deg av sistnevnte, men muligheten er altså der for å flytte musikk og andre filer over treg USB hvis behovet melder seg.

Zen lover å spille i opptil 12 timer med sitt lithium-ion batteri, som lades opp enten fra veggen eller via USB-kabelen. Hvorfor man ikke også kan lade via FireWire-porten er et mysterium (altså, hvorfor ikke utstyre den med 6-pins IEEE1394 med evt. overgang til 4-pins?).

Prisen på Zen vil være omlag 3.995,- inkl. mva.

Muvo

Her har man tatt USB-nøkkelring-konseptet, og slengt på en AAA-batteripakke for å gjøre det hele om til en MP3-spiller. Muvo lagrer 64 MB med hva du måtte ønske av filer, og er i stand til å spille av MP3 og WMA gjennom headset-utgangen sin.

Det vil ikke være nødvendig å installere drivere så lenge man bruker Windows 2000 eller XP.

Les mer om Muvo HER.

Prisen vil ligge på ca. 1.295,- inkl. mva,

Jukebox – nå med 40 GB

Jukebox holder fortsatt koken, og Creative sier de fremdeles vil regne Jukebox 3 som sitt flaggskip.

Den «vanlige» Jukebox 3 på 20GB er ute hos forhandlerne i dag, men det finnes også en tilsvarende modell hvor lagringskapasiteten er fordoblet. Har vi derimot skjønt Creative riktig, vil 40GB-versjonen i første omgang kun være tilgjengelig via selskapets nettbutikk .

For de som synes både 40 og 20 GB er å ta litt mye i, vil det også nå finnes en billigere variant: Jukebox 2, som stiller med 10 GB harddisk, USB 2.0. Denne modellen vil også være foruten muligheten for å gjøre WAV- eller MP3-opptak.

Jukebox 2 vil koste omlag 2.495,-, inkl. mva.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse