Hopp til navigasjon Hopp til innhold

IT-forsker var juksemaker

IT-forskeren Hendrikk Schon var på stø kurs mot Nobelprisen. I stedet ble han tatt for å forfalske forskningsresultater ved ærverdige Bell Labs.

Lucent-logo
For første gang i Bell Labs 77-årige historie sparker Lucent Technologies’ forskningsarm en av sine forskere på grunn av juks i arbeidet.

Hendrikk Schon skal ha forfalsket forskningsmateriale ved opptil 16 ulike anledninger, og selskapet satt i gang interne undersøkelser, ifølge ft.com.

Alvorlig

Granskningen avslørte Schons juks, og forskeren har nå fått sparken i selskapet som betraktes som en av de ledende forskningsinstitusjonene innen nye kommunikasjonsteknologier.

Selskapet har totalt 10.000 ansatte i 16 ulike land.

Men selv om Schon nå er ute av Bell Labs rekker, ser ledelsen svært alvorlig på det som har skjedd. Lucent Technologies’ ærverdige forskningsarm har mottatt hele seks Nobelpriser i fysikk, i tillegg til en rekke andre utmerkelser. En hendelse som dette passer derfor dårlig inn i selskapet plettfrie historie.

Velrennomert

President i selskapet, Bill O’Shea poengterer at siden etableringen i 1925, har «titusener forskere og ingeniører» gjort sitt arbeid uten å bryte lover og regler.

– Det er en misunnelsesverdig historie, men vi tar dette ene unntak veldig alvorlig, sier han i en kommentar til avisen.

(Telecom.no)