bredbånd Ash illustrasjon

Annonse


10 Mbps for 700 kroner

bredbånd Ash illustrasjonDe tilbudene vi har sett fra kraftselskapene så langt, har fått både ADSL-leverandører som Telenor og NextGenTel og kabeloperatører som UPC og Avidi til å blekne.

Får Telenor til å blekne

Etter det ITavisen.no forstår, er flere kraftselskaper nå i ferd med å kaste seg inn i det private bredbåndsmarkedet. Resultatet kan betyr en kraftig nedgang i prisen på bredbånd for private husholdninger.

Så langt har ikke mange av de store kraftleverandørene vært særlig aktive, men det kan fort endre seg. Teknologien og nettet er på plass. For mange selskapers vedkommende er det bare å skru på bryteren.

BKK på topp

Blant de aktørene som vi i ITavisen.no har registrert i vår bredbåndstest er det bare BKK i Hordaland som er representert foreløpig. De er suverene vinnere når det gjelder antall bits pr. krone – vel å merke dersom man holder Bredbåndsfabrikken utenfor.

Annonse


Drømmetilbudet fra Bredbåndsfabrikken (10 Mbps ut og inn for 395 kroner måneden) er det bare noen få husstander i Oslo-området som kan få. Seslkapet har sluttet å bygge ut i Norge, og eneste sjanse er dersom du bor i eller overtar en leilighet i et borettslag som er ferdig oppkoblet.

Fiberoptikk til døra

I likhet med Bredbåndsfabrikken legger Lyse Engergi fiberoptisk kabel helt inn til husveggen. Derfra er det krysskoblet ethernet-kabel til kontakten i veggen. De bygger nå ut i Bryne, Hundvåg, Sola og Lervig Maritim, men har ambisjoner om å dekke store deler av Rogaland på sikt.

Reelle priser

Lyse Energi kjørte et introduksjonstilbud på 10 Mbps for 450 kroner måneden. Resultatet ble at annet hvert hjem i selskapets nedlagsfelt var interessert. Nå får kundene 2 Mbps ut/inn for den prisen, mens 10 Mbps-tilbudet har gått opp med 250 kroner. Overfor ITavisen.no understrekes det at de nye prisene er reelle og langsiktige.

Dersom prislista fra Lyse energi er en indikasjon på hvor kraftleverandørene vil ligge, kan det bli gøy å være hjemmesurfer framover. Og surt å være Telenor…

Annonse


Annonse


Annonse