umts

Annonse


UMTS-problem løst

umtsMobilprodusentene Ericsson har,utviklet en 3G-telefon som automatisk veksler mellom GSM- og UMTS-nettene. Det går fram av en pressemelding som Ericsson sendte ut i dag.

For operatørene har det såkalte «handover-problemet» vært den store hodepinen, og et godt argument for å utsette UTMS-utbyggingen. På grunn av de store utbyggingskostandene vil det ta lang tid for UMTS-nettene har like god dekning som GSM-nettet.

Ericsson har demonstrert mobiltelefonen for representanter for mobiloperatørene Telia og Hong-Kong-baserte Hutchison Whampoa Ltd, som ventes være blant de første til å lansere 3G-tjenester i Europa.

Andre produsenter har foreløpig ikke hevdet at de har løst problemet, men dette kommer definintivt å bli et av de første spørsmålene pressen stiller når for eksempel Nokias lanserer sin første UMTS-telefon den 26. september.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse