Annonse


Plast-polett blir kryptonøkkel

Krypteringsnøkler har hittil vært matematiske strenger som må være tilstede for å låse opp kryptert informasjon. En slik krypteringsnøkkel kan i dag være på 128 bits.

Nå har forskere ved MITs institutt for bits og atomer funnet ut at man kan bruke et fysisk objekt som krypteringsnøkkel i stedet for matematikk.

Ved å lime sammen gjennomsiktige plastperler som bare er noen mikrometer i størrelse kan man lage krypteringsnøkler som er umulige å duplisere med dagens teknologi. Noe som i stor grad også gjør dem ubrukelige inntil vi finner en måte å duplisere dem på.

Lysspekter

Det er måten lyset brytes på i plastperlene som utgjør verdiene for nøkkelen. Man får en nøkkel på 2400 bits som er umulig å duplisere.

Man sender en laserstråle med en spesiell frekvens gjennom brikken. Ved å projisere lysspekteret som oppstår mot en todimensjonal flate får man nøkkelen.

Ved å bevege en av plastperlene så mye som en mikrometer, vil hele spekteret forandre seg og således også nøkkelen, forteller New Scientist.

De første produktene som bruker disse brikkene vil dukke opp på markedet allerede innen seks måneder i følge forskerne. Trass i dupliseringsproblemet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse