Annonse


Julen avgjørende for Xbox

Alle vet at Xbox ikke har tatt helt av. I begynnelsen var den for dyr. Alle spilltitlene Microsoft lovet oss uteble. Og uansett hvor mange maskiner Microsoft selger, taper de penger på det lave prisnivået.

Analytikere hevder at dersom ikke Microsoft klarer å selge en haug med konsoller, spill og tilbehør vil ikke Xbox kunne gå med overskudd på mange år.

Og hva skal Microsoft, som tjener grove penger på alt annet, med et tapsprosjekt?

Markedsføring

Det forventes også at Microsoft kommer til å kjøre hardt på markedsføring til jul. Årets store tema har vært å få konsollene på nett. Xbox sin fordel er at den er den eneste konsollen som er klar til å gå på nett uten ekstrautstyr.

Uten noen gode spilltitler i farvannet et det tvilsomt at Microsoft klarer å skape noe særlig mer blest om produktet sitt enn det allerede er.

Markedsandeler

Hittil har ikke konsollmarkedet klart å holde liv i tre konkurrerende konsoller på samme tidspunkt. Sist gikk det utover Sega Dreamcast som ikke klarte å stjele markedsandeler fra Sony og Nintendo.

En markedsundersøkelse fra ScreenDigest antar at det vil bli solgt 14,2 millioner konsoller i Europa, Midt-østen og Afrika i år. Av disse vil Xbox stå for magre 1,5 millioner; mindre enn 10 %, skriver CNN.

Julerush

Toppledelsen for Xbox skal informere et samlet pressekorps om deres julestrategi denne uken. For uansett hvor mørkt det ser ut har de ikke gitt opp enda.

Blant annet oppkjøpet av Rare Software i forrige uke, tyder på at de ikke anser slaget for tapt enda.

Vi kan trøste Xbox-kjøpere med at det nok ikke vil bli stopp riktig enda, men slik det ser ut i dag, er det ikke sikkert at Xbox får en særlig lang karriere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse