Visa

Annonse


VISA klar for neste kort-generasjon

VisaTrådløse terminaler og smarte kort er stikkordene. En ny teknikk som kalles Radio Frequency Identification (RFID) skal sikre trygge transaksjoner mellom kjøper og selger.

Parkeringsautomater

Bruksområdene blir mange flere enn de er i dag. Blant eksemplene som dras frem er mange av de samme områdene som mobilhandel i dag prøver å komme seg inn på; parkering, transport og forskjellige salgsautomater skal bli kortvennlige.

-Dette og andre nytenkende initiativer skal hjelpe oss til å oppfylle vår visjon om et kontantløst samfunn, sier Sue Gordon-Lathrop hos VISA til ZDNet.

Ny standard

Den trådløse standarden smartkortene skal lages etter heter ISO 14443, og Visa er mer enn villige til å la produsenter av mobiltelefoner, kommunikatorer og PDA-er bygge inn støtte for standarden i produktene sine.

Visa benytter også anledningen til å introdusere begrepet u-handel som arvtager til e-handel. U-handel står for universal handel, og betyr at brukeren selv kan velge hva hvor og når for transaksjonene.

Globalt

Den nye teknologien faller i god jord i Asia og Europa, men det er verre å få med seg amerikanerne på elektronisk betaling. Det viser seg at kontanter har et sjeldent godt fortfeste på det amerikanske kontinent.

Halvleder-produsenten Philips er meget entusiastiske for det nye konseptet. Styreformannen i Philips uttaler til ZDNet News at selv om teknologien ikke er den enkleste å lage er både terminaler og brikker billige i produksjon, og det burde derfor være enkelt å få spredt produktene raskt når de blir tilgjengelige.

Verken Visa eller noen av deres samarbeidspartnere har sagt noe om hvordan sikkerheten skal ivaretas med denne teknologien.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse