WD 120 GB harddisk

Annonse


Kutter garanti på harddisker

WD 120 GB harddiskFor tiden er det tre års garantitid på de fleste harddisker i Norge, men det kan det snart bli slutt på.

I disse dager setter de store produsentene Western Digital, Seagate og Maxtor nå ned garantitiden til ett år, og da er det trolig bare et spørsmål om tid før vi merker ringvirkningene av dette også i Norge.

Uvisst i Europa

– Vi ser at de har begynt å gjøre dette i USA, men hva som skjer i Europa er det litt vanskelig å svare på. Det er ikke sikkert EU-reglementet tillater at garantitiden reduseres til ett år, sier Jarle Bjorbekk i PSData til ITavisen.no.

Å spå hva som vil bli resultatet her i EØS-landet Norge synes enda vanskeligere. Men uansett er det all grunn til å tro at en eller annen form for reduksjon i garantitiden fra disse produsentene vil finne sted også her.

– Det kan se ut som dette vil få konsekvenser her også, enten garantitiden reduseres til ett eller to år. Man vil jo i Norge uansett ha to års reklamasjonsrett i henhold til kjøpsloven, sier Bjorbekk til ITavisen.no.

Skremt av Fujitsu-Siemens?

Og hva er så årsaken til denne dramatiske reduksjonen av garantitid?

– Det er mulig produsentene ble litt skremte etter Fujitsu-Siemens-episoden, påpeker Bjorbekk, og sikter til en tilbakekallelse tidligere i år av et parti på over 300 000 harddisker på grunn av feil.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse