digital signatur (tegning

Annonse


Krig om digitale signaturer

digital signatur (tegningDette skriver Aftenposten i dag.

Både Telenor-konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og Postens konsernsjef Kaare Frydenberg mener ZebSigns løsning er den beste.

Det er kanskje ikke så rart, siden ZebSign er eid av Posten og Telenor i fellesskap. Posten alene har brukt 75 millioner kroner på prosjektet.

Satser på BankID

De store forretningsbankene har på sin side valgt å satse på BankID, et system for elektroniske signaturer som er skreddersydd for deres nettbankløsninger.

I tillegg finnes Microsoft Passport og Verisign. Disse signaturene foreløpig mest er aktuelle for norske kunder som handler varer i utlandet via nettet.

Langt fram

Resultatet blir at det er langt fram til alle nordmenn har en enkel elektronisk signatur de kan handle med, underskrive kontrakter med og betale skatten sin med.

Situasjonen ligner på den vi har fåttt med elektronisk faktura. Her har de to største betalingsaktørene EDB Fellesdata og BBS hvert sitt system som ikke kan brukes om hverandre.

Dermed ser det også ut til at ferdig utfylte giroer pr. e-post lar vente på seg for folk flest. Begge systemene er oppe og står, men relativt få bruker dem.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse