Annonse


– R2-D2 for dyr for Norge

Den nye R2-D2 Intergalactic Astromech Droid ser ut til å gi Sonys Aibo en god runde i ringen både på pris og underholdningsverdi.

Robotleken er laget av Creature Labs, med godkjenning av LucasFilm, og distribuertes (på jorda) av leketøysgiganten Hasbro.

Den koster ikke mer enn omlag $100-130, og er utstyrt med både robotarm (Intergalactic Beverage Holder/Utility Arm), blinkende autentisk R2-lys (Adaptable Droid Mood Status Indicator) i blått og rødt, talegjenkjenning, og finner veien på egenhånd ved hjelp av infrarøde sensorer.

Full av moro

Terra-utgaven av R2-D2 er ikke mer 38 cm høy, men forstår over 40 stemmekommandoer, og gir fra seg autentiske R2-lyder som vil gi enhver Star Wars-fantast ståpels.

Og skremmer du den ved å ta Lord Vaders navn i munn, hopper R2-D2 livredd bakover, mens den rister på hodet og gir fra seg pipende klynk.

En full beskrivelse finner du i BRUKERVEILEDNINGEN.

– For dyr for norden

Med all denne potensielle moroa (jada…vi vet den er beregnet på barn!), er det jo litt trist å høre at Hasbro har valgt å ikke distribuere R2-D2 i Norden.

– Den ville rett og slett bli for dyr, etter at manualer er oversatt og roboten er klargjort for det nordiske markedet. Vi får mange forespørsler om dette produktet, men tror likevel ikke interessen er stor nok til at det vil lønne seg, sier Michael Olsen i Hasbro Nordic til ITavisen.no.

R2 i håndbagasjen?

Men klarer man seg uten norsk brukerveiledning, burde det være fullstendig mulig å oppdrive R2-roboten der ut i det store utland. Dessuten har amerikanske nettbutikker allerede begynt å føre produktet, selv om det foreløpig synes å være enkelte leveringsproblemer….se likevel Entertainment Earth og Amazon for eksempler.

R2-lekens offisielle hjemmeside finner du på r2droidfactory.com.

(Og med litt flaks dukker det kanskje opp noen norske uavhengige importører som er villig til å fore et sultent (?) nisjemarked med en ladning astromech-droider…)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse