Bussorakel SMS trøndersk

Annonse


Piiip – nå kommer bussen!

Bussorakel SMS trønderskDette melder lokalavisa Telen.

Busselskapet Timekspressen kjører rute mellom hovedstaden og bluesbyen Notodden. Administrterende direktør Halvor Grene innrømmer at hans busser ikke kan være i rute bestandig, og har tatt konsekvensen av det.

Busser i nett

Han har alliert seg med Kongsberg GPS Navigasjon, som har utviklet et system de kaller APIS (Automatisk Passasjer Informasjon System). Systemet består av en datamaskin i hver enkelt buss som sender informasjon til en sentral server hvis bussen avviker fra ruteplanen.

En tier pr. melding

Timekspressen antyder en pris på ti kroner pr. melding. For en pendler som reiser 20 ganger i måneden mellom Oslo og Notodden vil dermed måtte ut med 4400 kroner i året dersom hun ønsker varsling hver reisedag begge veier.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse