H. Solberg /R. Tørnquist

Annonse


Funcom skrinlegger Midgard

H. Solberg /R. TørnquistPå E3-messen i Los Angeles for to år siden kunne spillprodusent Ragnar Tørnquist entusiastisk fortelle oss om det vikingspillet Midgard, som skulle bli Funcoms nye storspill etter Anarchy Online.

Nå må Tørnquist dessverre skuffe både oss og tilhengerskaren som allerede har begynt å glede seg til spillet, med å annonsere at prosjektet er skrinlagt.

– Det hadde vært veldig gøy å lage det spillet, og vi har allerede jobbe en god del med preproduksjonen, men det kommer så mange fantasyspill nå som bruker de samme elementene, forklarer Tørnquist.

Fullt kjør på Anarchy

Nå vil Funcom likevel ikke drepe Midgard fullstendig. Nettstedet www.worldofmidgard.com vil fremdeles være aktivt, og det er ikke fullstendig utelukket at spillet vil bli produsert ved en senere anledning.

– Det er fremdeles mulig at vi vil ta frem prosjektet igjen en gang i fremtiden, men selv da vil Midgard uansett ikke se dagens lys før tidligst 2006, sier Tørnquist til ITavisen.no.

Nå satser selskapet i stedet fullt på å videreutvikle og utvide Anarchy Online. En såkalt «booster-pack» skal lanseres før jul, mens Shadowlands-ekspansjonen er utsatt til neste år.

– Det kommer flere spill!

Men selv om Midgard utgår (foreløpig), lover Funcom uansett å servere oss flere spennende spill i tiden fremover – men nøyaktig hva vi har i vente er foreløpig hemmelig.

– Det er klart at Funcom kommer til å gi ut flere spill i fremtiden, men vi vil ikke snakke mer om dette eller komme med noen annonseringer enda, sier Tørnquist til ITavisen.no.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse