Annonse


Blir ikke kvitt Media Player 9

Problemet gjelder ikke alle brukere. Dersom du bruker Windows 95, 98 eller 2000 kan programmet avinstalleres på vanlig måte via kontrollpanelet.

Det er de som bruker Windows ME eller XP som sliter. Her er nemlig Media Player så integrert med operativsystemet at det ikke uten videre kan fjernes, i følge Microsoft.

Mot strømmen

Mange vil synes dette er en interessant egenskap i lys av at Microsoft har forpliktet seg til å gjøre blant annet Media Player valgfritt for sine brukere.

-Det er ikke en bug. Vi har laget det slik med vilje, sier David Caulton, produktsjef for Media Player. -Brukerne blir advart under installasjonen om at programmet ikke lar seg avinstallere, sier han til CNET News.com.

Standpunktet er altså at om man har lastet ned og installert Media Player, sier man fra seg valgfriheten til å velge et konkurrerende produkt som standard.

Systemgjenoppretting

Brukere av Windows ME og XP må derfor passe på å sette et gjenopprettingspunkt før de installerer Media Player 9. For det er nemlig eneste måte å bli kvitt programmet på. Å gjenopprette programmet til et punkt før installasjonen.

Microsoft understreker at så lenge programmet er i beta-fasen, tilbyr de ikke noen form for teknisk support, og akter ikke å ta ansvar for ulemper brukerne blir påført som følge av at de installerer programmet.

Media Player 9 kan for øvrig lastes ned herfra.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse