Hacking datainnbrudd ill.

Annonse


Klappjakt på politi-hacker(e)

Hacking datainnbrudd ill.Dette får ITavisen.no opplyst av en sentral kilde innen politiet. I følge kilden var Økokrim allerede fredag ettermiddag i full gang med å sikre bevis.

Ett av de heteste sporene er en e-post som hackeren(e) sendte rundt til en rekke av landets medier klokka 01.00 natt til fredag.

Prestisjesak

Selv om hackeren eller hackerne i følge Politiets Datatjeneste gjorde minimal skade og ikke var i nærheten av å bryte seg inn på politiets interne systemer, er det etter det ITavisen.no har grunn til å tro en prestisjesak å få tak i den eller de skyldige.

Samtidig tilbakeviser vår politikilde de skrytemeldingene som har tilflytt ITavisen.no fra hackere som påstår de har inngående kjennskap til politiets sikkerhetsopplegg – eller det de mener er mangelen på sådant.

Tilbakeviser skryt

– Den fremstillingen de gir av vårt system er ikke i nærheten av sannheten en gang. Sjansen for å komme inn i strafferegisteret eller andre av våre interne ressurser via Internett er lik null, hevder vår kilde.

Han medgir likevel at episoden er uheldig, og at den ikke skulle ha skjedd. Slik ITavisen.no forstår det, var det snakk om et smutthull som lå åpent etter en oppgradering av webserverne.Dette hullet ble utnyttet for å komme seg inn på nettstedene kripos.no, politiet.no og okokrim.no.

– Svært enkelt

Først ble stedene oversmurt med digital Graffiti. Deretter tok politiet ned serverne for egen regning.

I følge vår kilde, som av tjenestegrunner ikke vil ha sitt navn offentliggjort, var innbruddet så enkelt at selv en person uten nevneverdige datakunnskaper kunne ha utført det. Samtidig tilbakeviser han at politiet har søkt hjelp i hacker-miljøene ut over rent etterforskningsmessige forhold.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse