Annonse


RDRAM med døden i sikte

RDRAM er minnetypen Intel i dag anbefaler for best ytelse på sine Pentium 4-basert brikkesett. Men i fremtiden skal det satses først og fremst på DDR SDRAM, melder nettstedet Silicon Strategies.

Intel bekrefter nå at de vil fase ut RDRAM som dominerende og preferert minne i for PCer og arbeidsstasjoner i løpet av de neste årene. Dagens 850-serie brikkesett vil støtte denne minnetypen frem til 2005, men så er det slutt.

Går for DDR

850-brikkesettet vil i løpet av få måneder oppgraderes for å støtte de nye 1066 MHz RDRAM-brikkene, men planene om å oppgradere til 1200 MHz og 1300 MHz er skrinlagt.

Nye Intel brikkesett vil i stedet satser på DDR266 og DDR333. Dette inkluderer 845-brikkesettene, som vil støtte DDR333 innen året er omme.

Lar seg ikke knekke

Rambus, selskapet som står bak RDRAM, holder friskt mot.

– Ingen kan forutse hva som vil skj, men jeg forventer fortsatt sterk RDRAM-støtte fra produsenter og utviklere. Vi ser etterspørsel i markedet, og forventer at ytelsesfortrinnet til RDRAM bare vil øke i tiden fremover, sier markedsføringssjef Steve Tobak i Rambus til Silicon Strategies.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse