grafikkort

Annonse


Kvantesprang for skjermkort

grafikkortDen endelige spesifikasjonen for Accelerated Graphics Port 3.0 – populært kjent som AGP 8X – ble presentert av Intel denne uken.

Dagens skjermkort kommuniserer med hovedkort og brikkesett via AGP 4X, som har en båndbredde på 1.06 GB/s. Med AGP 8X økes overføringshastigheten til 2.1 GB/s, noe som gir fremtidige grafikkort mer spillerom å boltre seg i. Særlig ventes det at den nye standarden vil resultere i betydelig kjappere og 3D-grafikk og mer effektiv håndtering av teksturer.

Begrenset holdbarhet?

Den nye standarden vil fortsatt være bakoverkompatibel med dagens AGP 4X-kort, men ikke med AGP 2X og 1X.

Enkelte hovedkortprodusenter, for eksempel VIA og SIS, har allerede begynt å bygge inn AGP 8X, og nå kan vi trygt regne med at de fleste andre vil følge etter. Intel selv sier de vil lansere brikkesett med AGP 8X i fjerde kvartal i år.

Men selv om vi da altså kan glede oss til nye, raskere AGP 8X skjermkort i tiden som kommer, har standarden allerede blitt erklært gammeldags innen utgangen av 2003 – da den nye PCI Express-standarden etter planen skal lanseres.

For mer informasjon om AGP 8X, se HER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse