Dagens DillDall

Annonse


Gjør det selv-kontrakt fra Microsoft

Dagens DillDallMicrosoft er kjent for sine snirklete, formaljuridiske kontrakter der du som bruker forplikter deg til det meste. Nå har de kommet med en kontrakt der du kan bestemme vilkårene selv.

Neppe gyldig

Teksten i kontrakten er nemlig redigerbar, og du kan enkelt merke all teksten og erstatte den med din egen versjon.

Her har du store muligheter for å få Microsoft til å danse eter din pipe…

Dessverre er det snakk om en tabbe fra selskapets webpersonale. Det dreier seg for det første om noe så usexy som en sluttbrukerlisens til utviklerprogramvare for Windows 2000-drivere. Og for det andre vil kontrakten neppe være gyldig om den ikke er likelydende med originalen.

Stor moro

Likevel har mange de siste dagene hatt det moro med å formulere kontrakter som: »Microsoft forplikter seg til å sende meg gratis programvare i ti år framover. Dette skal skje uten vederlag eller motytelser av noe slag. Dessuten skal jeg få et par trådløse mus, en Xbox og et tastatur med på kjøpet.».

Tidligere påfunn i denne spalten:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse