Annonse


Intel vil bort fra Gigahertz

Det er kanskje ikke så vanskelig å skjønne, siden klokkefrekvensen på Banias-prosessorene Intel planlegger å lansere tidlige neste år vil være lavere enn dagens Pentium 4-brikker.

For hvordan skal man overtale fartsfokuserte forbrukere til å kjøpe en ny laptop med en Banias-prosessor på 1.4 GHz, når dagens bærbare Pentium 4-maskiner allerede kjører 2 GHz?

Svaret er å bruke et nytt rangeringssystem for å uttrykke ytelse, slik som for eksempel AMDs «True Performance Initiative».

Går god for MobileMark

Nå sier riktignok Intel at de ikke vil benytte det samme målingssystemet som AMD, men at de nye prosessorene må kategoriseres på en måte som fremhever batterilevetiden, skriver nettstedet ExtremeTech.

Intel trekker nå frem benchmark-programmet >MobileMark som veldig aktuell i denne sammenhengen.

Intel er selv medlem av Bapco, organisasjonen som utgir MobileMark. Det er også konkurrent AMD, som nylig har beskyldt Bapcos programvare for å favorisere Intel i sine tester.

Intel ymter også frempå om at de kanskje vil utvikle spesielle benchmark-programmer som tar høyde for selskapets nye såkalte hyperthreading-teknologi, som først vil se verdens lys i den kommende 3.0 GHz Pentium 4-prosessoren senere i år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse