Annonse


Mario setter salgsrekord

Mange reagerte på at Nintendo lanserte Gamecube uten å by på et nytt Mario-spill, og få syntes å anerkjenne lillebror Luigi’s Mansion som en verdig substitutt.

Men 4. oktober, et knapt halvår etter at Gameube kom til landet, dukker Super Mario Sunshine opp i norske butikker, og den norske importøren har store forventninger:

– Det var friskt av Nintendo å lansere maskinen uten et Mario-spill. Men vi har allerede solgt ti tusen Gamecube i Norge uten det sikkerstikket, og mange flere kommer nok til å kjøpe konsollen når vi lanserer Sunshine, sier Finn Eirik Larsen, salgssjef i Unsaco Norge til ITavisen.no.

Tar USA med storm

Og Larsen har nok sitt på det tørre, skal vi ta i betraktning de foreløpige salgsresultatene i USA, hvor spillet nettopp har blitt gitt ut. I løpet av sine første ti dager i butikkene har nemlig Super Mario Sunshine solgt i over 350 000 eksemplarer – et tall det har tatt storselgere som Halo på Xbox og Grand Theft Auto III på Playstation 2 godt over en måned å oppnå.

Nintendo selv kan fortelle at salgsraten til Sunshine ligger 36 prosent over der Super Mario 64 lå for seks år siden, et spill som i dag har solgt i over 10 millioner eksemplarer.

En slik historisk god start for siste inkarnasjon av vår alles favorittrørlegger har også blitt en kraftig vitamininnsprøytning på selve konsollsalget, da flere kjeder melder om at Gamecubes nå går unna dobbelt så fort som tidligere.

Sniktitt

ITavisen.no fikk sjansen til å myse nærmere på Super Mario Sunshine da vi var på E3-messen tidligere i år, og du kan se en videosnutt fra spillet .

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse