Playstation

Annonse


Playstation 3 som operativsystem

PlaystationSillmaskinen kommer nå som et operativsystemsom kan installeres på ulike multimedia-produkter.

Sony er ikke akkurat løsmunnet når det er snakk om PS2s arvtaker. Men Kenichi Fukunaga, talsmann for Sony Computer Entertainment (SCE) sier at de ikke tenker på form og utseende.

Det ideelle vil være et operativ system som gir deg tilgang til spill hevder han.

Kodenavn «Cell»

Sony har ingått samarbeid med Japans største chip-produsent Toshiba. Sammen har de startet et 4-årig prosjekt der de jobber med å utvikleen meget kraftig prosessor.

Prosjektet med kodenavn «Cell» skal avsluttes i 2005. SCE har uttalt at det ennå ikke er avgjort hvordan celle prosessoren skal integreres i den neste spill konsollen, men at ideen var at den skulle installeres på en internett server som kan brukes av alle maskiner i nettverket ditt hjemme.

Lansering i 2005?

Bærer prosjektet frukter er det mange som tror at Sony vil lansere PS3 samme år. I 2005 vil også Japans infrastruktur være ferdig utbygget og Sony vil ha en klarere forestilling om hva neste generasjon av gamere vil ha.

Dette forsterker troenpå en ny spillkonsoll fra Sony om tre år.

Drar fra konkurrentene

PS2 har hittil solgt i 33 millioner eksemplarer, det får konkurrentene Xbox og Game Cube til å se ut som lilleputter i forhold.

Men Sony får nok ikke ha neste generasjon helt for seg selv av den grunn.I juli kunne Wall Street Journal rappotere at Microsoft vurderer en ny spill maskin om 1-2 år til i underkant av 4000 kr.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse