Annonse


Ny bilstereo viser vei

Til den nette sum av 14.000 kroner kan du bikke ut bilstereoen din og putte inn et splitter nytt anlegg fra Sony. Med på kjøpet får du en liten tjener som sitter i dashbordet og forteller deg om du skal svinge til høyre eller til venstre.

Følg pilen

I følge Sony skal den lille tjeneren være i stand til å vise vei i 19 forskjellige land. Og selvsagt kan du spille musikk mens du kjører rundt i tåka og ratter bil på kommando.

Det nye anlegget er lett å installere, ettersom det smetter rett inn i bilens eksisterende DIN-kontakt. I tillegg til at du loses frem i verden ved hjelp av en stemme, har spilleren også et display der du får opp informasjon om hvor du skal kjøre. Informasjonen får du i form av tydelige piler som er lette å oppfatte. Du kan også skru av stemmeguiden og navigere utelukkende etter pilene på displayet.

Ikke kart

Vi har ikke fått noen informasjon om hvor detaljerte kart det dreier seg om, eller om bilen navigeres utelukkende ved hjelp av satellitt. Det er også verdt å merke seg at det ikke dreier seg om tradisjonelle kart der du ser større deler av reiseruten. Slike kart har lett for å stjele bilførerens oppmerksomhet med de konsekvenser dette kan få.

Stort minne

Selve reiseruten planlegger du ved hjelp av en kart-CD som du setter inn i spilleren. Deretter velger du hvilket mål du skal til, og ev hvilke steder du vil innom under veis. Spilleren har 8MB minne, så du slipper å ha kart-CD-en i spilleren når du kjører.

Random

CD-spilleren har i følge Sony typiske funksjoner som for eksempel shuffle, som skifter mellom nummer. Det gjelder selvsagt bare CD-spilleren, selv om en lignende funksjon på navigasjonsdelen sikkert kunne brakt deg på artige bilturer til steder du knapt ante eksisterte..

Annlegget, som heter MEX-100NV, skal være klart for det europeiske markedet i disse dager.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse