Annonse


Her er nyhetene fra Nokia

Nokia 3510i er designmessig identisk med 3510, men har altså fått fargeskjerm. Det gjør telefonen bedre egnet til MMS, der mye av moroa består i å sende bilder fra telefon til telefon.

Bedre skjerm

Nokia 3510i har desuten fått Java, noe som lar deg laste ned spill og andre applikasjoner fra Internett. Fargeskjermen kan vise over 4000 farger, og gir langt klarer bilder enn det vi har sett på Ericssons T68 (256 farger).

Lekkerbisken

Men den største nyheten i denne lanseringsrunden er 3650. Dette blir på mange måter ungdommens versjon av profftelefonen 7650. Designet er imidlertid et helt annet. 3650 har innbygget kamera, MMS, Java og ikke minst den nye plattformen Series 60 basert på Symbian OS.

Det betyr at vi får menysystem basert på logoer, på samme måte som på Nokia 7650. Her er det også mulig å installere egen programvare, på samme måte som du gjør det på en PC eller PDA.

Viser video

Den nye telefonen støtter også MPEG4, som lar deg vise videosnutter på mobilskjermen. Slike videosnutter kan raskt bli minnekrevende, men Nokia har forutsett dette og gitt telefonen MMC-kort. Dette er samme type minnekort som Nokia i dag bruker i sine kommunikatorer.

Funsjonsrik

3560 har samme skjerm som 7650, med 176×208 punkter. Men batterikapasiteten skal være bedre, i tillegg til at vekten i følge spesifikasjonene er redusert fra 154 til 130 gram. Telefonen har dessuten bluetooth og IrDA samt GPRS.

Nokia sier målgruppen for 3650 er massemarkedet for brukere som ønsker å vise hvem de er, samtidig som de er selvstendige, utadvendte og unge av sinn.

Ikke til jul

Men for den som nå hiver seg rundt for å skrive om ønskelista til jul er det bare en ting å si; beklager. Telefonen kommer neppe i butikkene før ved påsketider neste år.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse