Annonse


Programmér videoen fra nettet

VHS-opptakerens tid kan definitivt være over. Kanskje også den DVD-baserte stueopptakeren. Med 160 Gigabyte kapasitet får du plass til 15 timer video i DVD-kvalitet og 100 timer i VHS-kvalitet. Velger du seinere å bytte til en 320 GB-disk (når den kommer) får du det dobbelte.

Møt CoCoon

Sony presenterte den nye videoopptakeren under navnet «CoCoon» i Japan i går. Der borte vil prisen ligge på rundt 5000 norske kroner. Det er usikkert når den kommer til Norge.

Både fra Sony og andre har vi allerede sett DVD-spillere og til og med VHS-spillere med harddisk i tillegg. Dette er den første rene harddisk-baserte stueopptakeren fra en større japansk produsent, og definitivt den første med så stor lagringskapasitet.

Linux-basert

Opptakeren er nesten en fullblods, Linux-basert PC. Men vekten er lagt på TV-funksjonene. I Japan kjører Sony maskinen opp mot en egen EPG (elektronisk program guide), som i likhet med den amerikanske TiVo-tjenesten er intelligent, slik at den etter hvert retter seg etter TV-vanene dine.

Programmér fra PC

Du kan styre maskinen fullstednig via et web.-grensesnitt fra jobben eller hvor som helst i verden, dersom boksen er koblet opp mot bredbåndskontakten hjemme.

I tillegg kan du via mobiltelefonen utføre enkle oppgaver som å programmere den til å ta opp en bestemt TV-sending.

Pressemelding fra Sony.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse