Microsoft-sertifikat

Annonse


Nytt alvorlig sikkerhetshull i Windows

Microsoft-sertifikatFeilen går utover mer enn et dusin Windows og Macintosh programmer som håndterer digitale sertifikater.

Sertifikatene brukes som en digital signatur og skal forsikre deg om at du har kommet til den rette websiden og at sensitiv informasjon ikke er synlig for andre.

Nok en feil

Forrige uke fikk vi vite at det var et sikkerhetshull som gjorde at hackere kunne slette ditt digitale sertifikat, men at hackeren ikke fikk tilgang til sensitiv informasjon.

Nå er det fult mulig for en hacker å ved å narre deg inn på en «jukseside».Feilen gjør at sider med gyldige sertifikater, kan sende deg videre til en side uten gyldig sertifikat og du vil gjerne ikke merke det. Derved kan passord og kredittkort-nummeret ditt bli synlig for hackeren.

Lett å utnytte

Ekspertene hevder at det er lite sannsynlig at noen har utnyttet systemfeilen.

Men det spørs om passord-tyver vil klare å styre unna fristelsen nå som feilen er allmenn kjent.

Det kan se ut som om du tilsynelatende er inne på en trygg side, men transaksjonen kan ha blitt ført videre til en annen side uten din viten.

Last ned Patcher

Microsoft anbefaler på det sterkeste at du laster ned patcher som korrigerer problemet.

Foreløpig er det bare lagt ut patcher til Win NT 4 Terminal Server, Win XP og Win Xp 64-bit edition. Microsoft jobber på spreng med å få lagt ut patcher til Win 98 SE, Win ME og Win 2000

Last ned patch HER

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse