Annonse


Media Player 9 lansert

Med støtte av kjendiser som filmskaper James Cameron, Beatles-produsent George Martin, og musiker LL Cool J, lanserte Bill Gates og Microsoft i natt betaversjonen av Windows Media Player 9.

Den nye avspilleren inneholder nye codec for video og audio, samt en håndfull nye funksjoner og forbedrete egenskaper, inkludert mer ekstensiv støtte for digital beskyttelse og verifisering av opphavsrettet media – noe som enkelte riktignok mener er implementert på en mindre heldig måte.

Mindre, bedre…

De nye Windows Media-komprimeringsmetodene skal ifølge Microsoft gi medieskapere mulighet til å krympe filstørrelsene ytterligere 20 prosent i forhold til tidligere versjoner, uten kvalitetstap.

Innholdsleverandører vil nå også ha mulighet til å streame media med 5.1 surround-lyd.

Ellers inkludere spilleren bedre playlist-muligheter, inkludert auto playlists over f.eks de mest spilte låtene dine, eller kanskje de nyeste nedlastede MP3-filene. Dette minner altså ikke rent lite om Smart Playlists i Apples iPod3.

Bill har fått tommelen opp fra Jim Cameron for Windows Media 9

Det lille ekstra

Designmessig er det gjort enkelte forandringer, og man kan nå få opp en slags mini-fjernkontroll som legger seg nede på oppgavelinjen, med de mest brukte knappene – inkludert. Du har også en festlig liten knapp som simpelthen bare forandrer fargene på avspilleren, såvel som tilgang på nye skins og plug-ins.

Vi blir forøvrig generelt sett lovet både en mer responsiv, informativ, og raskere avspilling og katalogisering av mediefilene våre…men fortsatt ingen skikkelig måte å rippe til MP3 på.

Last ned

Windows Media Player 9 beta kan lastes ned fra microsoft.com

Og hvorfor ikke benytte din nye Media Player til å myse på traileren til Microsofts kommende Xbox-spill, Halo 2, på xbox.com?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse